Mood Factory

Co-creative Kick off! was een goede gelegenheid om een ervaring neer te zetten die al een hele tijd in mijn hoofd zit: De Mood Factory.

 

 

 

 

 

[klik op de afbeelding voor meer gezichten]

De Mood Factory is een gereedschapskist, vol met kleine voorwerpen waarmee je gezichtsuitdrukkingen kan onderzoeken. Met 3 of 4 voorwerpen kan je op de ondergrond heel eenvoudig een gezicht maken. Door de voorwerpen te verplaatsen, te draaien, te kantelen en te verwisselen kan je spelenderwijs verschillende uitdrukkingen/emoties laten ontstaan. Een kleine verandering maakt al snel een groot verschil! De verschillende uitdrukkingen werden gefotografeerd met polaroid camera’s.

Een belangrijke vraag voor mij was: Hoe kun je de Mood Factory toepassen in organisaties, waarom zou je dat doen en welke werkvormen passen daarbij?

In het gesprek met de deelnemers kwamen de volgende zaken naar voren: Een veilige manier om emoties/stemmingen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Iedereen kan het, je hebt er geen bepaalde vaardigheid voor nodig. Je ontdekt steeds meer/nieuwe mogelijkheden. Verschillende interpretaties van dezelfde uitdrukking, het ontstaan van karakters en verhalen. Veel mensen binnen organisaties zitten tijdens besprekingen vaak in ’t hoofd, dit is een manier om af te dalen naar ’t hart. Toepassen als registratie van verschillende momenten tijdens een bijeenkomst/training [voor en na]. Belangrijk om het in te bedden, te verbinden met wat er speelt door bijvoorbeeld vanuit een vraagstelling te werken.

Bedankt iedereen en wordt vervolgd!

Verschillende interpretaties van hetzelfde beeld: scherpe observatie <—> monddood

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s